Declarația de Valoare în Vamă.

Valoarea în vamă se declară de către importator, care este obligat să depună la biroul vamal o declaraţie pentru valoarea în vamă, însoţită de facturi sau de alte documente de plată a mărfii şi a cheltuielilor pe parcurs extern, aferente acesteia.

Procedura de determinare a valorii în vamă este cea prevăzută în Acordul privind aplicarea articolului VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994, ratificat prin Legea nr.133/1994, cu modificările ulterioare.

La valoarea în vamă, conform prevederilor art.1 din Acord, în măsura în care au fost efectuate, dar nu au fost cuprinse în preţ, se includ:

 • cheltuielile de transport al mărfurilor importate până la frontiera română;
 • cheltuielile de încărcare, de descărcare şi de manipulare, conexe transportului, al mărfurilor din import aferente parcursului extern;
 • Costul asigurării pe parcurs extern.

Cum funcționează aplicatia e-DVV (Declarația de Valoare în Vamă).

Aplicația e-DVV.ro este special dezvoltată pentru a importa datele din declarația vamala. Aplicația citește toate datele din declarația vamală, aceste date sunt afișate / modificate dacă este nevoie, DVV este apoi generat automat in format PDF.
Simplu. Rapid. Cloud. Totul actualizat la zi. Fără costuri ascunse.

 • Import fisier Declarație Vamală (PDF).

  Aplicația a fost concepută să citească fișierele exportate / salvate direct din aplicația - Sistemul Român de Procesare a Declaraţiei Vamale RCDPS parte a Sistemului Informatic Integrat Vamal (SIIV)

  Declarația vamală se salvează in format pdf și apoi se importă în aplicația e-dvv.ro

  IMPORTANT: Datele importate / citite NU sunt salvate sau stocate, acestea sunt disponibile doar utilizatorului, acestea se vor pierde la părasirea / ieșirea de pe site.

  Import fisier Declarație Vamală (PDF) - video help - detalii aici. Sau publicat pe youtube
 • Prelucrare date. Redistribuire sume.

  Acesta este principalul "ecran" al aplicației. Aici sunt afișate datele importate din Declarația Vamală.
  Principalele funcționalitați:
  • Afisare date - antet. Numar MRN; Vânzător; Cumpărător; Declarant; Condiții de livrare; Numar data factură. Dacă este nevoie aceste date se pot modifica / edita
  • Vizualizare articole. Sunt afișate articolele și sumele aferente. Se pot modifica / actualiza datele.
  • Redistribuire Sume. Declarația vamală salvată în format pdf, NU conține sumele adiționale (transport, asigurare, etc).
   În cazul în care există diferențe între valoarea statistică și CURS Valutar x Valoare Facturată, programul va afișa butonul - Redistribuie Sume
  • Tipărește DVV. Se salvează DVV în format PDF care se poate tipări sau salva local.
  Import fisier Declarație Vamală (PDF) - video help - detalii aici. Sau publicat pe youtube

 • Actualizare abonament. Generare factură

  În spatele oricarei aplicații / platforme / software stau oameni, oameni care au muncit, au despus eforturi pentru a creea software. Aplicația e-dvv.ro este dezvoltată de o companie privată, care pe langa costul dezvoltării trebuie să susțină și securitatea, actualizari, suport oferit, trebuie să platească salarii și taxe. În acest moment nu suntem în măsură să oferim gratuit această aplicație, dar sperăm ca eficiența și productivitatea oferită de aplicație împreună cu costul flexibil sa fie în acordul d-voastra.
  Reînoirea abonamentului / generarea factură se poate realiza după crearea companiei. Abonamentul este valid după confirmarea plații facturii.

  Actualizare abonament. Generare factură. Sau publicat pe youtube

 • Adaugare utilizatori.

  La o singură companie se pot atașa mai mulți utilizatori. Primul utilizator care crează companie este administrator, restul utilizatorilor trebuie validați de administrator.
  Dacă se doreste utilizarea aplicației de mai mulți utilizatori este necesar crearea de conturi separate atașate aceleiași companii.

  Creare utilizatori. Sau publicat pe youtube

Plan tarifar.

În spatele oricarei aplicații / platforme / software stau oameni, oameni care au muncit, au despus eforturi pentru a creea software.
Aplicația e-DVV este dezvoltată de o companie privată, care pe langa costul dezvoltării trebuie să susțină și stocarea datelor, securitatea, actualizari, suport oferit, trebuie să platească salarii și taxe.
În acest moment nu suntem în măsură să oferim gratuit această aplicație, dar sperăm ca eficiența și productivitatea oferită de aplicație împreună cu costul flexibil sa fie în acordul d-voastra.

BASIC

1000 număr de articole per an *

Euro 250 / an


1000 articole / an
Destinat companiilor mici


Comandă

ADVANCED

3000 număr de articole per an *

Euro 350 / an


3000 articole / an
Destinat companiilor medii 


Comandă

PREMIUM

număr nelimitat de articole per an *

Euro 470 / an


NU EXISTA LIMITARE
Destinat companiilor mari


Comandă

*) Numărul de articole reprezintă numărul total de articole pentru care s-a generat DVV. Generări multiple ale aceluiași MRN nu sunt contorizate.
Un abonament se consideră expirat la atingerea uneia dintre limite: perioadă sau numar de articole. La reînoirea unui abonament NU se raportează numărul de articole ramase neconsumate.

Cine suntem ?

De peste 15 ani dezvoltăm software specializat pentru operațiuni vamale și comerț exterior. Experiența noastra în supply chain combinată cu dezvoltarea de software a dus la crearea unor aplicații dedicate și utilizate de cele mai mari companii.

SOVIA SERV SRL
Str Victor Vlad Delamarina nr.42, LUGOJ-305500, jud Timis, Romania
CIF: RO15880507
Reg Comert: J35/2598/2003
Tel: 0745.862.261
email: office@soviaserv.ro // suport@e-intrastat.ro

Lasă-ne un mesaj.

Nume valid
Vă rog introduceți numele.
Email valid
Introduceți o adresă de email validă.
Trebuie să agreeati condițiile și termenii